www.youtube.com/azideev ° instagram:Azide_hobi

Loading...

27.09.10

Tarcinli , cerezli,üzümlü KEK


  • yarim su bardagi zeytinyag

  • 3 yumurta

  • bir avuc ceviz,findik,badem ve üzüm  (ben karisik yaptim istediginizden  yapabilirsiniz )

  • yarim su bardagi turp suyu (dolapda vardi deniyim dedim ;) )

  • 1 su bardagi seker

  • 1,5 su bardagi un

  • vanilya

  • kabartmatozu

  • 50 gr teryag

  • 2 yemek kasigi yogurt
Tarifi : bana aittir , kendi buluslarimdan ;)   Evde kalan malzemelerden yapitigim bir kek.
Bütün malzemeler cirpilir .170 derece firinda pisene kadar birakilir ...


Kekin rengi tarcini katmadan önce kirmiiziydi , icine tarcin girince kahverengi oldu ...
Salgam suyu %100 bio tadi dogal yani ne sekerli ne de tuzluydu o yüzden keke cok yakisti ;)

05.09.10

ispanak dolgulu firinda makarna ve Bruschetta

kabin kenarlari maalesef cok bulasti :)  ama soslu yemek olunca bu kacinilmaz ;)
jumbo Makarna doldurulucak makarna
ic malzemesi :  ispanak , mozarella baharatlar
üzeri icin : domatez sosu , mozarella , kasar peynir , parmezan




Makarnalari haslamadan icleri malzemelrle doldurulur.
üzeri icin domatez sosu yapilir .
Doldurulmus makarnalarin üzerine sos konur ve en üstüne biraz pisirdikten sonra peynirler konur ve firinda üzeri kizarincaya kadar pisirilir.
........................................................................................................................

Bruschetta

ekmekler kizartilir . üzeri icin   eknekler kizartildiktan sonra sicakken sarimsak sürülür  .
Bir kapta domatez ,feslegen, sogan kücük kücük dogranir yag limon ile karistirilir.kizarmis ekmeklerin üzerine konur ...
Afiyet Olsun


www.youtube.com/azideev ° ° Instagram : Azide_hobi

Loading...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails