Sekerpare benim sevdigim tatlilardan birisidir . Baklava yada benzeri tatlilari aslinda pek sevmem ama konu sekerpare , ekmek kadayifi olunca durum degisiyor.Bu iki tatli benim icin bambaska bir yerdeler . Benim cok severek yaptigim hatta cok yapip buzluguma koydugum bir tatlidir (tabiiki cikirinca serbetliyorum)Gelelim taifime
Öncelikle serbetini hazirlayin ve sogumaya birakin .
Serbet :
Serbetler bire bir yapililir(1 bardaga - 1bardak seker gibi) ama ben öyle yapmiyorum daha az seker kullaniyorum .
2 su bardagi seker
3, su bardagi su (yada 3,5)
yarimda limon suyu
Yaklasik 20-25 dakika kaynatilir
Hamur icin
2 su bardagi irmik
1su bardagi pudra sekeri
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 yumurta
250 gr tereyag
un
2 su bardagi irmik
1su bardagi pudra sekeri
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 yumurta
250 gr tereyag
un