02.08.08

Kuymak, Yaglas

Karadeniz Bölgesine Has bir Yemek .Cok degisik seikllerde yapilabirliyor . Sehirden sehire farkliliklar gösteriyor ben serbest sitilde yapiyorum :))Laf aramizda pek de sevmem(bir iki ekmek bandiriyorum sadece o kadar ) ama Esim icin yapiyorum ......
Misir unu, tereyag, eski kasar, yeni kasar, beyaz peynir, su ,tuz
Yapilisi : Tencereye tereyag ve birazda zeytinyag koyuyorum ,cok yakmadan su ilave ediyorum , su kaynayinca peynirleri icine katiyorum ve cirpmaya basliyorum akiskan kivam oluncaya kadar sonrasindada ununu ekliyorum . En kolayi el mikseriyle yapmak bende öyle yaptim . Boza kivamina gelince (yada istege göre degisir)kaynatiyorum .'Kivamini alirken ocaga üzeri icin biraz tereyag ve zeytin yagi koyup yakiyorum . Servis yaparken onu koyuyorum . . .