3 yumurta
1,5 su bardagi seker
100 gr tereyag
1 su bardagi findik ici
2 su bardagi un
1 yemek kasigi yogurt
1,5 havuc rendesi
kabartma tozu ve vanilya
KREMASI ICIN
1 yumurta sarisi
2 su bardagi süt
vanilya
1 yemek kasigi tereyag
3 yemek kasigi toz seker
2 yemek kasigi un
ÜZERI ICIN
Tarcin , portakal kabugu rendesi ve findik ici
YAPILISI :::
- yumurta , seker, tereyag cirpilir yogurtda ilave edilir
- havuclar ince olarak rendelenip ilave edilir ve findik icide ilave edilir
- kabartma tozu, un ve vanilya da eklenir.
- Yaglanmis firin kabina konur ( silikon kalipda pisirdim öncesinde yagladim)
- iyice karistirilir 160 derece yaklasik 45 dk. pisirilir
Kekin üzerine krema sürürülür ve en üstüne findik , portakal kabugu ve tarcin ekilir.
Not: Kekin icini iyice cekmesi lazim dikkat edin . Cok lezzetli miss gibi findik kokusu ve krema
Tarifi internetten ablam bulmus sanirim potakalagacii nin : ) baktim o da yapmis , demekki orjinal tarif ona ait .. Tam olarak bilemiyorum ... ama Alman tariflerine de cok yakinbir tat buna benzer bir tarif var cünkü . NEyse orjinali ne bilemiyorum AMAAAA HArika bir lezzettttttt . . . . Deneyin hic pisman olmuycaksiniz ...