- 1 kereviz
- havuc
- 2 patates
- 2 sogan
- 1 su bardagi bezelye
- yarim limon suyu
- 1,5 su bardagi su
- tuz, seker
YAPILISI :
- kerevizler kesilip parcalara bölünür kabuklari soyulur ve icleri biraz oyularak su da (suya 1 tatli kasigi un ekleyin)bekletilir.Kerevizlerin icleri nden cikan larda dogranir.
- havuclar ve patateslerin kabuklari soyulur ve dogranir, sogan da digerleri gibi dogranir
- Tencereye zeytin yag konur ve soganlar ilave edilir . Biraz kavrulur
- sonrasinda önce büyük kereviz parcalari ve diger malzemelerde onlarin üzerine eklenir
- sekeri , tuzu ilave 1,5 su bardagi su ve limon suyuda ilave edilir ve kaynamaya basladiginda alti kisik olarak 10 dk pisirilir .
- 10dk sonra bezelyeler de ilave edilip 5 dk daha eklenir
- toplam 15 dk pisiyor
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen