2 KISILIK Malzemeler :
2 tane kabak
4 tane mantar ( kücük )
1 havuc
1 yesil sogan
baharatlar , tuz , siviyag , tereyag, 1 yemek kasigi un
1 sivri biber ,1 cay bardagi süt, 1 tatli kasigi tereyag
Üzeri icin : kasar beynir
YAPILISI :::
- Kabaklar yikanir 1 tavada kizartilir az bir siviyag ile
- Kizaran kabaklarin ortalari oyulur
- Mantar , kabaklarin ortalarindan cikardigimiz parcalar, sivri biber, havuc ,yesil sogan 1 yemek kasigi kadar siiviyag ile kavrulur ,
- biraz kavrulduktan sonra icerisine 1 yemek kasigi un ilavesiyle biraz kavrulur ve 1tatli kasigi tereyag eklenir
- yaklasik 1 cay bardagi süt katilir.Besamel soslu sebze oluverir :)
- Baharatlandirilir ve tuzu konur.
- Bu malzeme ortalarini cikardigimiz kabaklarin ortalarina konur ve üzerine kasar ve istege göre biraz siviyag eklenerek firina sürülür ,
- Üzeri kizarana kadar pisirilir . . . . .Afiyet Olsun
NOT : nedense kabaklarimin bazi yerleri aciydi ama üzerindeki sosu enfesti ;)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen