MALZEMELER :
- yaklasik 1 kilo kiyma (kiymanin yarisini biraz zeytin yag ve 1 tane soganla iyice kavurun)
- 5 yumurta 1 tanesi icine diger 4 zanesi kizartirken kulanilicak
- maydanoz
- 1 cay bardagi haslanmis pirinc
- tuz, karabiber, kirmizibiber
- galeta unu Kizartmak icin , zeytinyag
YAPILISI:
- bütün malzemeler ( kavrulmus kiyma , cig kiyma, pirincler yumurta ve baharatlar ) karistirilir sadece 4 yumurta haric
- sekil verilir ve önce galetae ununa sonrada yumurtalara bulanir (galeta ununa ve yumurtayabiraz tuz da ekleyin)
- Kizginyagda kizartilir pecete üzerine konur
- Yagi biraz sekildikten sonra servis tabagina alinir .
- Afiyetler Olsun . . . . .
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen