Benim cok sevmedigim ama Esimin bayilarak yedigi Karalahana corbasi ve ilk denemem :))
MALZEMELER
- karalahana
- 1 su bardagi kurufasulye veya barbunya ( cok cesitli malzemelerde koyuylar)
- misir unu
- üzerine yakmak icin : tereyag ,,zeytinyag,, pul biber ve tou kirmizi biber
- su
YAPILISI
- fasulye veya barbunya haslanir
- büyük bir tencerede su kaynatilir
- lahanalar yikanir ve ince ince dogranir, tencereye atilir.
- biraz haslandiktan sonra unu ilave edilir( unu suyla cözdürün ve öyle ekleyin)
- ardindan da fasulyeler konur kaynatilir.
- baska bir tarafta yaglar pul ve toz biberle yakilir ..
- yakilan yag tencereye ilave edilir ....
- AFIYET OLSUN
..........................................................................................................
BAZLAMA
un , 1 maya ve sirf sütle yaptim ... 1 satten fazla dinlendiler .......
__________________________________________________________
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen