29.06.08

Sarimsakli Ispanak


Sarimsakli Ispanak

Aslinda bircogumuzun bildigi ispanak kavurmasi ama bazen nedense kendi yemeklerimizi nutuyoruz baskasindan alinca daha baska daha tatli oluyor buda bende böyle oldu .
Esimin arkadasi (Gian Carlo) ve arkadasinin esiyle tanistik ve evi Italyanlar . Cok icten insanlar.
Esime bu tarifi vermis onlar kahvaltilarda bunu yaparlarmis, neyse tarife gelelim. Simdi bizimde kahvalti yada aksamlari aciktigimizda aklimiza gelen en partik aparatifimiz yada Yemeg imiz demeliyim

evet Ispanak artik miktari size kalmis be dondurulmus ispanak aliyorum daha pratik ve $oklanmis
sarimsak iki dis
limon suyu göz karari (1 tatli kasigi)
muskat diger ismi Hint Cevizi- bir cay kasigi ucu kadar cok az yani
ve karabiber

ispanaklari azcik zeytinyagda ceviriyoruz sonra iki sarimsagi eziyoruz icine ilave ediyoruz .
hemen ocagi kapatiyoruz Ispanaklarin rengi yesil yesil kalicak öldürmeyiiiiin ! ! ! !
arkasindan limonsuyu, muskat ve diger baharatlar veee ne diyim ee Nefis bir tat
unutmadan ocaktan alinca mutlaka cig zeytinyag dökün. Sagolsun Gian Carlo tarafindan Zeytin yagimizda Italya-Sisilya 'dan geldi , Izmirde ege tarafinda tanidigimiz yok ne yapalim olsaydi ordan gelirdi . Saka bir tarafa bizim yaglarimiz kadar lezzetli ve güzel bir yag .

Afiyet olsun .
ben minik ekmekcikler arasinda tercih ediyorum , yani ekmek arasinda nefiiiiis oluyor .