03.08.08

Tulumba Tatlisi


Tulumba Talisi
SERBET: Seker, su , limon suyu :::::::::: Ilk önce serbeti yapin o kenarda sogusun . .Serbet soguk tulumba sicak olucak .

HAMUR :Un , Su , margarin yada tereyag,bir tutam tuz, 1 cay kasigi irmik ,2 yumurta
KIzartmak icin siviyag .
Su ve yagi ocaga koyuyoruz icine tuz atiyorum eriyince unu ilave ekliyorum iyice karistirdiktan sonra icine irmigi de koyuyorum ocaktan aliyorum . Ilik olunce teker teker yumurtalari kirip hamuru bitiriyorum . (Yumurta eklerken önce birini kirip cirpiyoruz iyice hamura yedirdikten sonra ikinciyi kiriyoruz.) SIKMA torbasina koyup yagda kizartiyoruz kizarttiklarimizin yaglarini süzdükten sonra serbetin icine atiyoruz .. . . . . .
Afiyet Olsun