AYVA TATLISI
MALZEMELER
- 2 adet ayva (2 kisilik )
- 8 y.kasigi toz seker
- 2 karanfil tanesi
- 1,5 su bardagi seker
YAPILISI
- Ayvalari soyup ikiye ayirin, cekirdeklerini atmayin
- uygun bir tencereye yerlestirin düz bölümü assagida kalsin (resimdeki gibi)
- 1 ayvaya 2ser y.kasigi toz sekeri üzerlerine serpin
- icine de cekirdekleri ekleyin karanfil de dahil
- ilk önce hizli ateste kaynamasini saglayin biraz karamelize olunca suyu ilave edin .
- iyice kaynamaya baslayince altini kisin
- yaklasik 45 dk pisirin ama bu sirada ayvalari ters düz yapin ki kizarmasi güzel olsun .
- Servis yaparken üzerine kaymak ve üzerinede süslemek icin (ceviz, findik , cam fistigi )
![[ayvaaa.jpg]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYc8eREVw2Fis993qF-iTSqgA3iiV-N3G7uPZBnnxJzFAMf5CDhJVtfOX0eJq167eZFATwTtrYmzfKzCkBhMt0Ww4GJoxn5g8FjryNASqgNWbH5eXD1evrquQNkKo7PyF7Tu9Cqlh2CgQ/s1600/ayvaaa.jpg)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen