04.04.09

Zeytinyagli Kereviz

  • 1 kereviz
  • havuc
  • 2 patates
  • 2 sogan
  • 1 su bardagi bezelye
  • yarim limon suyu
  • 1,5 su bardagi su
  • tuz, seker





YAPILISI :

  • kerevizler kesilip parcalara bölünür kabuklari soyulur ve icleri biraz oyularak su da (suya 1 tatli kasigi un ekleyin)bekletilir.Kerevizlerin icleri nden cikan larda dogranir.
  • havuclar ve patateslerin kabuklari soyulur ve dogranir, sogan da digerleri gibi dogranir
  • Tencereye zeytin yag konur ve soganlar ilave edilir . Biraz kavrulur
  • sonrasinda önce büyük kereviz parcalari ve diger malzemelerde onlarin üzerine eklenir
  • sekeri , tuzu ilave 1,5 su bardagi su ve limon suyuda ilave edilir ve kaynamaya basladiginda alti kisik olarak 10 dk pisirilir .
  • 10dk sonra bezelyeler de ilave edilip 5 dk daha eklenir
  • toplam 15 dk pisiyor

Keine Kommentare: