MAlzemeler
2 su bardagi un
4 yumurta
1 su bardagi süt
1 su bardagi seker
1 vanilya
1 kabartmatozu
125 gr tereyag
2 ye´mek kasigi kakao
Sosu icin : 2 su bardagi süt . . . . . .3 yemek kasigi kako .....
1 tatli kasigi un ( kivamin cok su gibi olmamasi icin)
1 valnilya
istenilen miktarda seker ( ben cok az kullandim )
Yapilisi ,
Yumurtalar ve seker iyice cirpilir
sivilar ilaveedilir ve sonrasinda kakao un kabartmatozu ve vanilya da eklenerek iyice karistirilir
üzerine ben, biraz bitter cikolata vardi portakal kabuklu onu ekledim ;) cok da leziz oldu
180 derece benim firinimda 25 dk pisti
SOSU .
bütün malzemeler karistirilir ve ocakta bir kac tasim kaynatilir.
KEk pistikten sonra kesilir ve üzerine sosu dökülür .
Sosu dökmeden önce kesiyorumki aralarada soslar gecebilsin diye ;)
süslemek icin ben hindistancevizi kullandim , siz findik yada isteginize göre hertürlü malzemeyi kullnabilirsiniz.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen