03.05.09

Donauwellen - Tuna Dalgalari :)

Donauwellen , benim cok sevdigim bir pasta . Almanya'ya gelipde denemeden gitmeyin ;)
MAlzemeler KEKI ICIN
  • 25o gr tereyag
  • 250 gr seker
  • 350 gr un
  • 50 gr nisasta
  • 6 yumurta , 2 yemek kasigi süt
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 1 visne konservesi


Tereyag KREMaSI ICIN

  • 2 paket vanilya
  • 3/4 süt

  • 4 yemekkasigi seker
  • 250 gr tereyag (cok yag var ama tadi müthiiis )
  • 2 Paket üzeri icin Glasur , 25 gr tereyag , 3 yemek kasigi süt



HAMURUN YAPILISI ::::

  1. yumurtalar, seker, tereyag, süt , nisasta , un ve kabartmatozu birlikte cirpilir.
  2. Yapilan karisim ikiye ayrilir ve tepsiye dökülür.
  3. diger bir karisimin iicine 2 y.k kako eklenir ve diger karisimin üzerine kakolu karisim da eklenmis olur.
  4. konserve visneler süzülür ve kakolu karisimin üzerine konur , visnelerin üzerine hafifce bastirilir.
  5. 190 derecede 30 dk .pisirilir

Cremanin Yapilisi :bütün malzemeler karistirilir , yag haric ve pistikten sonra kenara alinir , tereyag eklenir .

  • Pisen kekin kaynarligi gidince üzerine krema dökülür
  • Glasur ocakta , 3 yemek kasigi süt ilavesiyle karistirilir ( ben biraz tereyagda koymustum , baska bir tarifte o da vardi , ama siz eklemeyein cok sivi oldu cünkü ) ve kremanin üzerine sürülür.
  • Afiyet Olsun

Keine Kommentare: