Donauwellen , benim cok sevdigim bir pasta . Almanya'ya gelipde denemeden gitmeyin ;)
MAlzemeler KEKI ICIN
MAlzemeler KEKI ICIN
- 25o gr tereyag
- 250 gr seker
- 350 gr un
- 50 gr nisasta
- 6 yumurta , 2 yemek kasigi süt
- 1 kabartma tozu
- 2 yemek kasigi kakao
- 1 visne konservesi
Tereyag KREMaSI ICIN
- 2 paket vanilya
- 3/4 süt
- 4 yemekkasigi seker
- 250 gr tereyag (cok yag var ama tadi müthiiis )
- 2 Paket üzeri icin Glasur , 25 gr tereyag , 3 yemek kasigi süt
HAMURUN YAPILISI ::::
- yumurtalar, seker, tereyag, süt , nisasta , un ve kabartmatozu birlikte cirpilir.
- Yapilan karisim ikiye ayrilir ve tepsiye dökülür.
- diger bir karisimin iicine 2 y.k kako eklenir ve diger karisimin üzerine kakolu karisim da eklenmis olur.
- konserve visneler süzülür ve kakolu karisimin üzerine konur , visnelerin üzerine hafifce bastirilir.
- 190 derecede 30 dk .pisirilir
Cremanin Yapilisi :bütün malzemeler karistirilir , yag haric ve pistikten sonra kenara alinir , tereyag eklenir .
- Pisen kekin kaynarligi gidince üzerine krema dökülür
- Glasur ocakta , 3 yemek kasigi süt ilavesiyle karistirilir ( ben biraz tereyagda koymustum , baska bir tarifte o da vardi , ama siz eklemeyein cok sivi oldu cünkü ) ve kremanin üzerine sürülür.
- Afiyet Olsun
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen