2001 de Okulda yemek dersinde ögrendigim bir tarif . Almanlarin klasikleri arasinda ve cok sevdikleri bir yemek ..
Malzemeler : 4 tane biftek rulo icin
ici icin : 2 salatalik tursusu , 1 sogan , hardal , tuz , karabiber ve toz kirmizi biber
sosu icin : 1 yemek kasigi nisasta , 5 yemek kasigi su , 2 su bardagi su 2 yemek kasigi krema , tuz , biber
YAPILISI:
- soganlar yarim ay seklinde dogranir
- salatalik tursusu da uzun sekilde dogranir.
- etlerin icine hardal ve baharatlar eklenir
- dogranan soganlar ve salatalik tursusu resimleki gibi konur
- rulo yapilir , kenarlari icine dogru katlanir ve kürdan yada ip varsa baglanir
- tencerede yag kizdirilir , tava degil tencere cünkü derin olmasi gerekiyor.
- rulolalarin her taraflari iyice kizartilir ve icerisine 2 su bardagi su eklenir ve 20 dk pisirilir
- 20 dk sonra rulolar icinden cikartilir.
- tencereye , nisasta 5 yemekkasigi su ile cözülür ve tencereye eklenir , ardindan da krema konur
- sos kaynarken icerisine tuz ve baharatlar eklenir.
- Rulolari servis yaparken üzerine sosuyla servis yapilir .
Yapilisinin detayi icin resme tiklayin . Büyüyünce daha ayrintili görünüyor ! !
Cok uzun bir anlatim oldu farkindayim zaten yazarken düsünüyordum yemek tarifi vermenin bence en SIKICI tarafi da iste bu uzun uzun yazmak ;) Ama gözünüz korkmasin yapilisi bu kadar uzun degil .
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen