02.05.09

Rinderrouladen- Biftek rulosu


2001 de Okulda yemek dersinde ögrendigim bir tarif . Almanlarin klasikleri arasinda ve cok sevdikleri bir yemek ..

Malzemeler : 4 tane biftek rulo icin
ici icin : 2 salatalik tursusu , 1 sogan , hardal , tuz , karabiber ve toz kirmizi biber

sosu icin : 1 yemek kasigi nisasta , 5 yemek kasigi su , 2 su bardagi su 2 yemek kasigi krema , tuz , biber

YAPILISI:
  1. soganlar yarim ay seklinde dogranir
  2. salatalik tursusu da uzun sekilde dogranir.
  3. etlerin icine hardal ve baharatlar eklenir
  4. dogranan soganlar ve salatalik tursusu resimleki gibi konur
  5. rulo yapilir , kenarlari icine dogru katlanir ve kürdan yada ip varsa baglanir
  6. tencerede yag kizdirilir , tava degil tencere cünkü derin olmasi gerekiyor.
  7. rulolalarin her taraflari iyice kizartilir ve icerisine 2 su bardagi su eklenir ve 20 dk pisirilir
  8. 20 dk sonra rulolar icinden cikartilir.
  9. tencereye , nisasta 5 yemekkasigi su ile cözülür ve tencereye eklenir , ardindan da krema konur
  10. sos kaynarken icerisine tuz ve baharatlar eklenir.
  11. Rulolari servis yaparken üzerine sosuyla servis yapilir .


Yapilisinin detayi icin resme tiklayin . Büyüyünce daha ayrintili görünüyor ! !


Cok uzun bir anlatim oldu farkindayim zaten yazarken düsünüyordum yemek tarifi vermenin bence en SIKICI tarafi da iste bu uzun uzun yazmak ;) Ama gözünüz korkmasin yapilisi bu kadar uzun degil .

Keine Kommentare: