1 ,5 su bardagi ince bulgur
1,5 su bardagi sicak su
1 iri sogan
1 yemek kasigi biber salcasi , 1 yemek kasigi domatez salcasi
2 tatli kasigi isot
2 tatli kasigi kirmizi biber
2 tatli kasigi kimyon
2dis sarimsak
1 tatli kasigi karabiber
2 yemek kasigi nar eksisi
biraz yesil sogan bende saksida incelerinden vardi ondan kullandim
- bir tepside baharatlari ve bulguru koyup suyla islatilir
- biraz yogrulur , bir kenarda sogan incecik dogranir ve salcalarla birlikte kavrulur.
- kavrulan soganlarda ilave edilir ve iyice yogrulur ,
- nar eksisi ve sarimsaklarda ezilerek eklenir ve yogrulmaya devam edilir .
- Servis yaparken marul ve limon ekiyle cok lezzetli bir kivam .
sazide@gmx.de
1 Kommentar:
Ellerine sağlık arkadaşım, harika görünüyor. Ben de senin tarifini baz alarak yaptım geçen gün. Gerçekten nefis oldu. Bizimkiler bayıldı. Tekrardan ellerine, emeğine sağlık. Sevgiler.
Kommentar veröffentlichen