19.04.09

Glasurlu Findik KEK



Cok begenilen bir KEK . Yaklasik 4 yildir yapiyorum bir arkadasimdan yemistim ve tarifler alindi ( alman keki ) icerisinde hic un yok , bu güne kadar kim yediyse bayildi :))

KEKIN MALEMESI :

  1. 125 gr tereyag
  2. 125 gr seker
  3. 3 yumurta
  4. 300 gr findik ici ( neredeyse un gibi ince olucak, )
  5. 1 paket vanilya
  6. 1 paket kabartmatozu
  7. 1 fiske tuz( cay kasiginin ucu kadar)

ÜZERI ICIN ::::

  1. 1 paket Glasür (cikolatali yada findikli da olabilir )
  2. 50 gr kadar findik ama biraz iri
  • YAPILISI::::
  • KEk icin bütün malzeler karistirilir. Ölcüler kesinlikle tam olmali
  • isitilmis firinda 25 -30 dk 160 derecede pisirilir. ( sizin firinlarinizda farkli olabilir ama yakin ayarlar olabilir)
  • kek firinda piserken glasürde kaynar suyun icine konur ve eritilmesi saglanir .
  • kek ciktiktan sonra ters cevrilir . ve üzerine glasür dökülür ve yayilir
  • üzerine findiklar serpilir
  • Afiyet olsun

Ben 1 dilim yiyorum ve yetiyor. Birde kek cok kabarik yüksek bir kek olmuyor . Ama cok bereketli bir kek oluyor deneyin ( biraz agir bir kek ama cok lezzetli )


___________________________________________________

KAgit kesme teknigi ( jamie Oliver 'dan görmüstüm)

1 Kommentar:

isil hat gesagt…

bunu kesin denemem lazim yaa. tadini alabiliyorum sanki yemeden. eminim cok güzeldir. bir kac güne denerim :))