Cok begenilen bir KEK . Yaklasik 4 yildir yapiyorum bir arkadasimdan yemistim ve tarifler alindi ( alman keki ) icerisinde hic un yok , bu güne kadar kim yediyse bayildi :))
KEKIN MALEMESI :
- 125 gr tereyag
- 125 gr seker
- 3 yumurta
- 300 gr findik ici ( neredeyse un gibi ince olucak, )
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmatozu
- 1 fiske tuz( cay kasiginin ucu kadar)
ÜZERI ICIN ::::
- 1 paket Glasür (cikolatali yada findikli da olabilir )
- 50 gr kadar findik ama biraz iri
- YAPILISI::::
- KEk icin bütün malzeler karistirilir. Ölcüler kesinlikle tam olmali
- isitilmis firinda 25 -30 dk 160 derecede pisirilir. ( sizin firinlarinizda farkli olabilir ama yakin ayarlar olabilir)
- kek firinda piserken glasürde kaynar suyun icine konur ve eritilmesi saglanir .
- kek ciktiktan sonra ters cevrilir . ve üzerine glasür dökülür ve yayilir
- üzerine findiklar serpilir
- Afiyet olsun
Ben 1 dilim yiyorum ve yetiyor. Birde kek cok kabarik yüksek bir kek olmuyor . Ama cok bereketli bir kek oluyor deneyin ( biraz agir bir kek ama cok lezzetli )
___________________________________________________
KAgit kesme teknigi ( jamie Oliver 'dan görmüstüm)
1 Kommentar:
bunu kesin denemem lazim yaa. tadini alabiliyorum sanki yemeden. eminim cok güzeldir. bir kac güne denerim :))
Kommentar veröffentlichen