2. deneme cok daha basarili bir sonuc verdi :))
ilk yaptigimda cok zorluk cekmistim ve bir daha kolay kolay yapmam demistim ama bu sefer cok yorulmadan yapabildim . Tarif farkliydi bunda yumurta kullandim. Cok uzatmadan tarife geciyim , Kesinlikle 3 kezde yapicam ama o zaman eklemem artik ;)
Buyrun tarifi
1 su bardagi ince bulgur
1 su bardagi un
1 yumurta
biber salcasi
tuz
ic malzemelesi icin : http://azidehobi.blogspot.com/2008/10/icli-kofte.html
eski tarifime eklemistim
- IC MALZEMESI : kiyma , sogan , tereyag,
- karabiber, tuz ,pul biber , maydanoz
- Ilk basta ölcülerle ilerliyordum sonrasinda ölcüleri kacirdim ve kafama göre yaptim.
- Kiymayi kavurdum ve soganlari ekledim ve birlikte iyice kavurdum .
- Kavurma islemi bittikten sonra maydanozu , cevizi ve baharatlari ekledim .
HAMURU ICIN ;
- bulguru demlendirdim su ile
- sonrasinda unu , yumurtayi , tuzu ve salcayi ekleyip iyice yagurdum
- sonrasinda dinlenmesi icin buzdollabina koydum . Yaklasik 30 dk .
- sonrasinda avucumun icine alip hamuuru icini parmagimla acip malzemeyi koyup kapadim
- bunun iicin videolarda arstirma yapip icli köfte diye arttirdim ve nasil yapildigini bir kez daha izlemis oldum , daha önce yapilirken hic izulemedeigim icin zor olmustu .
- kizgin yagda kizarttim vee afiyetler olsun
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen